Kiemelt híreink
 
TÁJÉKOZTATÁS A GÉPKEZELŐI JOGOSÍTVÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGÉRŐL (frissítve: 2016. 01. 04.) >>részletek>>

Gépkezelői jogosítványok megújításához szükséges hatósági vizsgák folyamatosan
a Schvéder Oktatási Központnál! Érd.: 88/561-770

Gépkezelő tanfolyamainkra oktatókat keresünk Pápán , Veszprémben ill. Veszprém megyében, eseti megbízásra  >>részletek>>

Aktuális képzéseink:
Targoncavezető, Emelőgépkezelő (kivéve targonca), Földmunka-, rakodó- és szállítógépkezelő, Alapozás, közmű- és fenntartási gépkezelő, Autóbuszvezető GKI, Tehergépkocsivezető GKI, Fakitermelő, Aranykalászos gazda, Méhész, Kisteljesítményű kazán fűtő, Kazánkezelő.
 
Felhívjuk minden kedves érdeklődőnk figyelmét, hogy az Aranykalászos gazda képzés nem történhet távoktatásban, csakis tanfolyami képzés formájában! (150/2012. Korm. rendelet)


Tehergépkocsi-vezető GKI képzés és továbbképzés - korábbi árufuvarozói szolgáltató

Tehergépkocsi-vezető képzés és továbbképzés - tájékoztató

A korábbi belföldi árufuvarozó és nemzetközi árufuvarozó tanfolyamot felváltotta a tehergépkocsivezető tevékenység végzéséhez szükséges tanfolyam és vizsga.

Tehergépkocsivezetői alapképesítés
Az alapképesítést azoknak a gépkocsivezetőknek kötelező elvégezni, akik 2009. szeptember 9-ét követően szereztek C, vagy C+E, illetve C1, vagy C1+E kategóriás jogosítványt, és a kategóriá(k)nak megfelelő járművet kívánnak vezetni közúton. Az alapképesítés megszerzése után 5 évente továbbképzésen kell részt venni és vizsgázni, így a Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány érvényessége újabb 5 évre meghosszabbítható.

Tehergépkocsivezetői továbbképzési képesítés
Azok a gépjárművezetők, akik 2009. szeptember 9. előtt már rendelkeztek C és/vagy C1, továbbá C+E és/vagy C1+E kategóriás vezetői engedéllyel, és annak megfelelő kategóriájú járművet kívánnak közúton vezetni, tehergépkocsivezetői továbbképzési képesítés megszerzésére kötelezettek. A korábban már megszerzett belföldi árufuvarozó és/vagy nemzetközi árufuvarozó szolgáltatói képesítéssel továbbra is végezhető az tehergépkocsivezető (árufuvarozó) tevékenység, de csak az igazolvány érvényességének lejártáig, illetve legkésőbb 2014. szeptember 09.-ig. Ezen határidőt követően minden tehergépkocsivezetőre vonatkozik a továbbképzési kötelezettség.

Tantárgyak
Elmélet

  • A biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés - tesztvizsga
  • Előírások alkalmazása - tesztvizsga
  • Egészségügyi, közúti közlekedési és környezeti biztonság, szerviz, logisztika – tesztvizsga

Gyakorlat

  • Járművezetés a közúti forgalomban – gyakorlati vizsga
  • Járművezetéshez kapcsolódó gépkocsivezetői gyakorlati ismeretek – gyakorlati vizsga
  • Járművezetés veszélyhelyzetek létrehozására alkalmas tanpályán vagy korszerű szimulátor berendezésen – gyakorlati vizsga
Az alapképesítés megszerzéséhez kapcsolódó vizsgán a hallgatóknak a fenti elméleti és gyakorlati vizsgákat kell teljesíteniük, valamint egy esettanulmányt kell elkészíteniük.
A továbbképzési vizsgán a három elméleti tesztvizsgát kell teljesíteni, illetve a vizsga napjáig 2 óra szimulátoros gyakorlatot kell végrehajtani.

Amennyiben a megbízó biztosítani tudja a tanfolyamok lebonyolításához szükséges tárgyi feltételeket és a min. 12 fős tanfolyami létszámot, a képzést kihelyezett formában, a munkáltató igényeihez, munkarendjéhez igazodóan is megszervezzük.

Várjuk megtisztelő megbízását!

Tel: 88/561-770

Többek kérdésére válaszolva:
- a tanórák nálunk meg vannak tartva
- a vizsga nem formalitás, azon meg is lehet bukni
- aki komolyan veszi a felkészülést, annak jó esélye van a sikeres vizsgára

...
Aki erőfeszítés és teljesítmény nélkül akar GKI igazolványhoz jutni, az rossz helyen kopogtat...

Schvéder Oktatási Központ